Onze geschiedenis

Surinames beste supermarkt met vestigingen aan de Johannes Mungrastraat en aan de Twee Kinderenweg is begonnen als een traditionele, kleine Chinese kruidenierswinkel. De heer Yuk Kau Choi, vader van Rudy de huidige directeur-eigenaar, is in 1982 begonnen met deze kruidenierswinkel.

Choi's Zuid in het verledenChoi's Zuid in het verleden

Het winkeltje aan de Johannes Mungrastraat no. 11 was nog geen 300 m2 groot en het werd gedraaid door vader en moeder Choi, de kinderen en bijgestaan door één personeelslid. Het winkeltje was populair bij de klanten en al spoedig was het nodig te verhuizen naar een groter pand op nummer 17 waar de nieuwe winkel in de loop van ongeveer 10 jaar werd uitgebouwd tot een grote supermarkt.Op 30 november 2018 heeft er een grote uitbreiding plaatsgevonden waarbij een groot stuk magazijn tot winkel is verbouwd waardoor het winkeloppervlak ongeveer 40% groter is geworden. Hierdoor is de winkel veel ruimer geworden waardoor de gangen breder en overzichtelijker zijn geworden en de versafdelingen een hele nieuwe uitstraling hebben gekregen.

Ook de diepvriesafdeling is voorzien van nieuwe meubels waardoor deze weer een moderne look heeft en gebruik maakt van de moderne technieken voor het koelen en verlichten waardoor er minder stroom hoeft te worden gebruikt zodat de milieubelastig minder is geworden.  

 

 

 

 

Familiebedrijf

CHOI’S is tot op de dag van van vandaag een echt familiebedrijf gebleven. Zoon Rudy, die van kleins af aan meehielp in de winkel, nam in 1989 het bedrijf volledig over van zijn ouders. Zo kon hij al op zeer jeugdige leeftijd zijn kennis, ervaring, nieuwe ideeën in de winkel gebruiken en vooral aan zijn dromen beginnen te werken zoals het vestigen van het merk CHOI’S.

 

Eerste Moderne Supermarkt

Het uitgangspunt was om een supermarkt te vestigen die qua inrichting, assortiment, kwaliteit, verscheidenheid en klant benadering moest voldoen aan internationale standaarden en normen. De supermarkt zou op geen enkele wijze mogen onderdoen voor supermarkten uit Nederland en de Verenigde Staten, waar belangrijke delen van de doelgroep bekend mee is.

Rudy Choi begon in 1992 met de bouw en de uitwerking van zijn ideeën. Vooral vanwege onvoldoende elektrische capaciteit kon de nieuwe winkel pas op 3 juni 1996 worden geopend. De eerste moderne supermarkt met hoogwaardige producten uit Nederland, de Verenigde Staten en de rest van de wereld, maar ook uit Suriname zelf was een feit en dit was meteen een groot succes.

Een uitgekiend inkoopbeleid op basis van de wensen en behoeften van de klant die iets meer wil dan het gangbare, het inspelen op nieuwe trends, de durf om nieuwe producten aan te bieden en de mogelijkheid bieden om de klant op zijn wenken te bedienen vormen de elementen van de succesformule.

Innovatie en meegaan met de steeds veranderende tijd, goede faciliteiten zoals ruime, op de omgeving afgestemde parkeergelegenheid en daarbij vooral de persoonlijke benadering van Rudy, zijn vrouw Jenny en hun personeel richting de klant, hebben geleid tot een hoge mate van klanttevredenheid. De klant waardeert dit en komt daarom altijd terug.
Het is daarnaast ook gezellig winkelen bij CHOI’S, omdat behalve het uitgebreide aanbod aan producten dat de klant aan treft, hij/zij ook vrienden en bekenden ontmoet om de laatste nieuwtjes mee uit te wisselen.

 

Choi's Noord

Op 30 november 2009 werd Paramaribo Noord architectonisch verrijkt met de in gebruik name van de tweede supermarkt langs één van de drukste verkeersaders die dit deel van Paramaribo met het centrum van de stad verbindt. Het unieke aan CHOI’S Noord is dat de supermarkt helemaal is ontworpen, gebouwd en ingericht naar de inzichten van Rudy en Jenny Choi, de medewerkers en ondersteund door consultants. De ervaringen met de eerste supermarkt zijn meegenomen in de uitwerking van het nieuwe concept met bijzondere aandacht voor ruimte, opzet, gemak voor de klant, parkeergelegenheid, milieu en verfraaiing van de omgeving. Het resultaat is een architectonisch hoogstandje met een hopelijk inspirerende werking naar de omgeving. Het is goed toeven in CHOI’S Noord. Het is gezellig en op beeldschermen in de winkel kan de klant het laatste productinformatie en red tags volgen.

De winkel heeft een ruimtelijke uitstraling wat rust geeft en tot meer overzicht leidt tijdens het winkelen. Het personeel is goed getraind en is opgedragen om de klant zich steeds thuis te doen voelen. Het lukt goed. De klanten komen terug en hun aantal neemt steeds verder toe.

 

Toekomst

Rudy en Jenny Choi en hun personeel zullen steeds inhoud blijven geven aan hun visie en hun missie. Innovatie, flexibiliteit, snelheid van handelen, goede leveranciers, voorradigheid van producten en dienstverlening blijven de sleutelwoorden.

Het uitgangspunt voor CHOI’S is:                       THE SKY IS NOT THE LIMIT.

 

 

Choi’s, where shopping is a pleasure.